Et museum er (ikke altid) et støvet og kedeligt sted

Giver det dig kuldegysninger, når du hører din bedre halvdel proklamere ud fra et magasins anbefalinger, at I altså har godt af at være lidt kulturelle og besøge blandt andet et godt museum i Århus?

Du tænker garanteret tilbage på tiden i folkeskolen, hvor besøget på et museum var ensbetydende med, at man skulle gå to og to, hånd i hånd (med hende, der altid havde snot i hænderne) og dreng pige, dreng pige.

Så skulle man stå stille og kigge pænt på nogle kedelige malerier, mens læreren eller en kustode forklarede om en tid, der var død for længe siden, og man kæmpede bare med koncentrationen for ikke at gå lidt rundt, men man vidste, at man var indlagt til at glo på gamle malerier de næste mange timer.

Og man måtte ikke røre, man måtte ikke pille næse, man måtte ikke lege – og der var ingen aktiviteter – dette var et sted for voksne, som man skulle gøres klar til, når man blev voksen.

Så man vægrer sig ved tanken om at skulle på museum nu om dage, når man hellere vil til koncert eller overvære en fodboldkamp.

Men faktisk kan både du, din halvdel og eventuelt børn sagtens tage på et moderne museum!

For det første har de fleste museer forstået, at de skal gøre museet til et aktivt rum, hvor man kan inkludere alt fra små til store, så man kan gøre dem interesserede i kunsten, om det så er den gamle eller moderne af slagsen.

Og måske opdager man så selv, at man faktisk kan huske noget fra de små klasser, og man har fået fornyet interesse for kunsten, som man måske ikke havde som barn – og nu er man endda investeret i den på en anden måde, end hvad man var dengang.

Der er faktisk ikke så meget at tabe ved at gå på museum – måske kun ens naivitet.